Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου...δημιουργούμε με πανάρχαιες τεχνικές....!!! Επίσκεψη στο Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου

5:13 π.μ. Edit This 0 Comments »
     Στο πλαίσιο της Θεματικής μας Προσέγγισης για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Δημόσιο ΙΕΚ (Δ.Ι.Ε.Κ) Βόλου. Η επίσκεψη περιελάμβανε δραστηριότητες σε ομάδες Ψηφιδωτού και σε ομάδες Μαγειρικής. 
    Προηγήθηκε της επίσκεψης (το πρωί) συζήτηση για την τεχνική του Ψηφιδωτού και τη Μαγειρική και ακόμα μοιράστηκαν τα παιδιά μεταξύ τους εμπειρίες και προϋπάρχουσες γνώσεις. Κουβεντιάσαμε για τους κανόνες που έπρεπε να ακολουθήσουμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και τους καταγράψαμε. Επίσης κουβεντιάσαμε και καταγράψαμε για το τι θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους υπεύθυνους των εργαστηρίων. Μαζί μας πήραμε μια φωτογραφική μηχανή με την οποία φωτογραφίσαμε το χώρο και τις εργασίες των παιδιών.
   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μία του ψηφιδωτού και μία της μαγειρικής και πειραματίστηκαν στους πάγους εργασίας πάνω στις τεχνικές αυτές. Έπειτα οι ομάδες αντιστράφηκαν έτσι ώστε να αποκτήσει η ολομέλεια κοινές εμπειρίες. 
   Ακολούθησε πικ-νικ στον προαύλιο χώρο του Δ.Ι.Ε.Κ και εξερεύνηση των εντόμων και των φυτών με μεγεθυντικούς φακούς και φυσικά υπήρχε ελεύθερο παιχνίδι. 
   Μόλις επιστρέψαμε από την επίσκεψη, συζητήσαμε για τις απορίες που απαντήθηκαν εκεί αλλά και άλλες που προέκυψαν! Προβλήθηκαν στα παιδιά οι φωτογραφίες που τραβήξαμε κατά την επίσκεψη και τις σχολιάσαμε. Η θεματική μας προσέγγιση ολοκληρώθηκε με την επιθυμία των παιδιών να δημοσιεύσουμε στο blog μας τις φωτογραφίες!