Από την "Αργώ" στη Λαϊκή της γειτονιάς μας...

4:46 π.μ. Edit This 0 Comments »
Στα πλαίσια της θεματικής μας προσέγγισης "Πρωτομαγιά, Μάης...Λουλούδια" πραγματοποιήσαμε σήμερα επίσκεψη στην Λαϊκή Αγορά της γειτονιάς μας!
Είχε προηγηθεί και στα δύο τμήματα συζήτηση για την λαϊκή αγορά, για τα λουλούδια που ίσως συναντούσαμε εκεί, καθώς και για  τους τρόπους συναλλαγής. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης καταγράψαμε τις τιμές, τις συγκρίναμε και τέλος το κάθε παιδί διάλεξε το γλαστράκι της αρεσκείας του....!
Με την επιστροφή μας από τη λαϊκή αγορά, φάγαμε το δεκατιανό μας (...για να πάρουμε δυνάμεις...), και φυτέψαμε τα λουλούδια που αγοράσαμε στις γλάστρες και στα παρτέρια του σχολείου μας...!!! Τα παιδιά φρόντισαν τα λουλούδια με τη μεταφύτευση και ποτίζοντας τα...! 
Ύστερα από συζήτηση  "οι μικροί μας κηπουροί" αποφάσισαν ότι καλό θα είναι να φροντίζουν τα φυτά τους, ώστε να μεγαλώσουν και να ομορφύνουν την εικόνα του σχολείου μας. 
Έτσι, από τώρα και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ποτίζουν κάθε πρωί τα λουλούδια ομάδες τριών ατόμων. Αυτές οι ομάδες θα είναι εκείνες της ομάδας υπηρεσίας κάθε ημέρας. Οι ομάδες υπηρεσίας που θα είναι υπεύθυνες θα εργάζονται εναλλάξ ανά εβδομάδα, του κλασσικού και του ολοήμερου τμήματος...!